Ramsoy Ajans

Kurumsal Tanıtım Filmi Çekimi

Tanıtım videosu yapma düşüncesi işletmeler için göz korkutucu olabilir. Ancak bugün, ikna edici bir kurumsal tanıtım filmi çekimi yapmak için gerçekten bir Spielberg veya Scorsese olmanıza gerek yok.

Tanıtım videosu nedir?

Kısaca açıklamak gerekirse şirket tanıtım filmi çekimi, bir şirketin markasıyla ilgili bir ürünü tanıtmak, sergilemek, vurgulamak veya reklamını yapmak için kullandığı bir film parçasıdır.

Tanıtım amaçlı iş videosu türleri şunları içerir:

  • Şirket kültürü hakkında fikir veren videolar
  • Yeni bir ürün yelpazesini veya hizmeti sergileyen videolar
  • Yıldönümlerini veya başarıyı kutlayan videolar
  • Bir markanın hikayesini anlatmaya yardımcı olan videolar
  • Müşterilere mutlu Noeller veya Paskalya vb. Dileyen videolar
  • Gelecekteki bir etkinliği tanıtan videolar
  • Geçmiş bir olayın başarısını inceleyen veya yansıtan videolar
  • Örnek olaylar veya referans videoları

Bir şirketin tanıtım videoları aşağıdakiler dahil çeşitli yerlerde kullanılabilir:

  • Sosyal medya siteleri
  • Web sitesi açılış sayfaları
  • Pazarlama e-postaları
  • Potansiyel yatırımcılardan paydaşlara kadar herkese sunumlar

Bugün, tanıtım filmi çekimi paketleri bütçe dostudur ve oyuncu seçimi ve konum keşiflerinden film şeridi oluşturmaya ve uzman post prodüksiyona kadar her şeyi içerebilir.

Kurumsal iç iletişimi ön plana çıkaran ya da iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tanıtım filmleri çekebilirsiniz.

Kurumsal video prodüksiyonu nedir?

Videolar, yazılı bir mesaj ileten ekrandaki bir konu, röportaj odaklı bir hikaye, ekranda metin sunumu veya ilahi anlatıcı gibi herhangi bir bilgi ifadesini içeren herhangi bir uzunlukta olabilir. Görseller, konularınızın bir dizi sekansları, olası animasyon veya grafikler veya hatta mesajı iletmeye yardımcı olan senaryolu veya hareketli görseller olabilir.

Kurumsal tanıtım filmleri yaratıcı reklamcılıktan farklıdır. Büyük markaların sponsor olduğu 30 saniyelik TV reklamlarına veya kısa biçimli yaratıcı videolara girmek istiyorsanız, kendi kurumsal video çekimi işinizi başlatmak en iyi yaklaşım olmayabilir.

Tipik olarak reklamlar, bir kreatif ekip, teknik ekip ve kamera operatörleri veya bir görüntü yönetmeni gibi uzmanlardan oluşan bir ekip oluşturan ajanslar tarafından üretilir.

Bazı kurumsal müşterileriniz için son derece yaratıcı bir reklam üretebilirsiniz. Veya işletmeniz, ticari bir prodüksiyonda uzman rollerinden birine hizmet etmesi için bir ajans tarafından işe alınabilir. Ancak, müşterinizin tanıtım videosunu ürettiğiniz, çektiğiniz ve düzenlediğiniz şirket tanıtım filmi çekimi , genellikle video stili bir reklamdan biraz daha gerçekçi olacaktır.

Prodüksiyon ve çekim tarzı bir belgesele de benzeyebilir, çünkü işin içinde hala gerçek insanlar var ve yine de kareler çekip çekim yapmak için acele etmeniz ve röportaj veya senaryo yazmanız gerekiyor.

Ancak amaç ve yaklaşım bir belgeselden çok daha az gazeteciliktir. İşiniz, bir işi dış dünyaya tanıtmak veya işin hikayesinin belirli bir bölümünü, mülakat konunuza satırlar çizmek veya çalışanların bir sahneyi oynatmak gibi mantıklı olan araçları kullanarak iç izleyicilere açıklamaya yardımcı olmaktır.

Doğası gereği tanıtım ise, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, kiliseler veya okullar kurumsal video çekimi bayrağı altına mı giriyor? “Kurumsal video” teriminin insanların kafasını karıştırmaya başladığını ve bunun yerine “tanıtım videosu” veya “tanıtım videosunun” gerçekten kullanılması gerektiğini düşündüğümüz yer burasıdır.

Evet, yukarıdakilerin tümü kurumsal videolar olarak düşünülebilir. Veya kurgusal bir uzun metrajlı filmin nasıl yapıldığının hikayesini anlatan bir perde arkası videosu da.

Kurumsal film çekimi, gezegendeki en geniş video stillerini kapsar. Ders kayıtları ve olay videografisi, Powerpoint güdümlü eğitim videosu, son derece teknik endüstri çalışmaları, ekipman gösterileri, adını siz koyun.

Yorum bırakın

Scroll to Top