Ramsoy Ajans

Eğitim Filmi Çekimi

Video, çalışan eğitiminde her zaman merkezi bir rol oynamıştır. Eskiden, işletmelerin genel, sevimsiz sağlık ve güvenlik veya uyum eğitimi içeren kasetleri vardı. Ancak artık durumlar biraz farklı. Yeni teknolojiler, görsel açıdan çekici eğitim filmi çekimi oluşturmayı ve paylaşmayı her zamankinden daha kolay hale getirdi.

Çalışanlar için eğitim videoları neden bu kadar etkili?

Video tabanlı e-öğrenmenin büyük hayranlarıyız. Çünkü bu, çalışanlarınız için eğitimi daha ilginç ve ilgi çekici hale getirmenin mükemmel bir yoludur. Resimler ve görsellerin kelimelerden daha çok hatırlanması daha olasıdır.

Eğitim tanıtım filmi çekimi, diğer medya türlerinden daha ilgi çekicidir çünkü birden fazla iletişim yöntemini tek bir formatta harmanlamaktadır. Video, metin ve görüntü tabanlı e-öğrenmeden daha zengin görsel bağlam sağlar.

Kullanıma hazır ve hazır eğitim videoları oluşturma

Çalışan eğitim videoları söz konusu olduğunda, vermeniz gereken bir karar vardır. Hazır tanıtım filmi çekimi videoları satın alın veya kendi videolarınızı oluşturun. Kullanıma hazır içeriğin avantajları olduğu için tercih edilebilir. Bununla birlikte, dezavantajları da var.

Önceden hazırlanmış tanıtım filmi videoları jenerik olabilir ve içerdiği bilgiler işiniz veya sektörünüz için her zaman doğru olmayabilir. Ödediğiniz bedele değmeme ihtimalleri vardır.

Öğrenim ve geliştirme ekipleri, kendi videolarını oluşturabileceklerine inanmadıkları için önceden hazırlanmış videoları seçme eğilimindedir. Bu bir hatadır; kendi eğitim videolarınızı oluşturmak mümkündür.

Pahalı tanıtım filmi çekimi ve düzenleme ekipmanlarına ihtiyaç duymadan harika video içeriği üretmek şaşırtıcı bir şekilde elde edilebilir. Kendi video içeriğinizi oluşturarak, sizin durumunuza da uyarlanmasını sağlar. Kuruluşunuzun özel eğitim hedeflerini karşılamak için içeriği özelleştirme gücüne sahipsiniz.

Eğitim videosu nasıl yapılır?

Sıfırdan bir eğitim videosu oluşturmanın pratik adımları:

Çalışan eğitim videoları oluşturmak için gerekli ekipman

  • Bir kamera
  • Yaka mikrofonu
  • Ekran yakalama yazılımı
  • Video düzenleme yazılımı

Aslında, video oluşturmaya yeni başlıyorsanız, kurumsal film çekimi video kalitesinden çok sese odaklanmanızı öneririz. Zayıf ses, zayıf görsellerden daha dikkat dağıtıcıdır. Bu nedenle, ucuz bir yaka mikrofonu almak, ses kalitesinde büyük fark yaratan küçük bir yatırımdır.

 

Eğitim videosu nasıl çekilir

En iyi iş eğitim videosu için işleri basit tutun ve mevcut kaynaklarınız dahilinde tutun. Üst düzey prodüksiyon, karmaşık düzenleme ve ilginç açılarla zamanınızı boşa harcamayın. Bunun yerine, pratik olun ve en önemli olana, yani içeriğe odaklanın.

Sunumlar için birkaç seçeneğiniz vardır:

  • Ekran görüntüsü
  • Yüz yakalama ile ekran yakalama dahil
  • Bir kameraya konuşan konu

Farklı kurumsal film çekimi videoları farklı formatlara uygundur, bu nedenle iletmek istediğiniz bilgiye en uygun olanı seçin. Örneğin, bir yazılım ürünü demosu için, basit bir ekran yakalama muhtemelen izleyicinin dikkatini odaklayacaktır. İzleyiciye belirli bir konuyu açıklıyorsa, eğiticinin veya CEO’nuzun kameraya konuştuğu bir video en iyi sonucu verir.

Eğitim video yazılımı

Videonuzu çektikten sonra, izleyiciye akıcı bir deneyim sunmak için düzenlemeniz gerekir. Bu, herhangi bir ölü havanın ve garip duraklamaların giderilmesini içerir.

E-Öğrenim kurslarınıza videolar ekleme

Videolarınızı oluşturduktan sonra, onları bir kursa yerleştirme zamanı. Burada seçim yapabileceğiniz iki seçeneğiniz var:

Video dosyasını öğrenim yönetim sisteminize yükleyin (ör. Mp4).

Videoyu bir platforma yerleştirin (videoyu YouTube veya Vimeo gibi bir barındırma hizmetine zaten yüklediyseniz).

Kendi şirket tanıtım filmi çekimi ve eğitim videolarınızı ilgili harici video kaynaklarıyla tamamlayabilirsiniz. Sadece doğru olduklarından emin olun ve önceden oluşturduğunuz içeriğe değer katın. Bu, kendi videolarınızı oluşturmak için zamanınız ve kaynaklarınız olmadığında da işe yarar. TED Konuşmaları veya açıklayıcı videolar eklemek, eğitimi modern öğrenenler için daha ilgi çekici ve akılda kalıcı hale getirmek için işe yarar.

Çalışanların videoları atlamasını nasıl engelleyebilirim?

Video içeriğinizi dikkatlice hazırlamak için zaman harcadınız, isteyeceğiniz son şey, çalışanlarınızın izlemeden geçmeleri. Bu, video izlemenin devreye girdiği yerdir. Yararlı bir LMS özelliği, kurstaki ilerlemeyi izler ve yer imlerine ekler. Bu, videoda ileri atlayamayacakları anlamına gelir ve kullanıcı yeni bir tarayıcı penceresi açarsa video duraklar.

 

Yorum bırakın

Scroll to Top