Ramsoy Ajans

İş Sağlığı ve Güvenliği Film Çekimi

Küresel olarak, bireylerin güvenli bir işyeri hakları konusunda artan bir farkındalık vardır ve birçok ülke bu hakları koruyan güçlü yasalar çıkarmıştır. Hazırlayacağınız bir iş sağlığı ve  güvenliği film çekimi bilinç oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Çalışanların çalışması için sağlıklı ve güvenli bir ortam hayati önem taşır. Bunun karşılığında, çalışan sağlığı ve güvenliği arşiv malzemelerine fayda sağlar çünkü yorgunluk, ekipman arızası, uygun olmayan koşullar ve gereksiz kazalar nedeniyle arşiv malzemelerinin hasar görme olasılığı daha düşüktür.

İş güvenliği ve sağlığı her işverenin sorumluluklarından biridir ve aksatılmaması gereken önceliklerinden biri olmalıdır. Güvensiz unsurlarla ilgili her türlü bildirimin vicdanlılık ve mesleki yeterlilik işareti olarak kabul edilmesi bir iş yerinde yüksek güvenlik standartlarının yararınadır.

Çoğu durumda, bir şirket, üretimle ya da hizmetle ilişkili tüm çalışanların sağlık ve güvenliğini korumak için tüm makul önlemleri almak zorundadır. Sorumluklarını yerine getiren ve iş güvenliği ve sağlığı konusundaki hassasiyetini dile getiren bir firma güvenilirliğini göstermek için, iş sağlığı ve  güvenliği film çekimi gerçekleştirebilir. İyi bir itibar için gerekli olabilir.

Şirket içi tanıtım videoları

Burada iki seçeneğimizi tanımlayalım. Çekeceğiniz tanıtım filmi kendi kaynaklarınızla hazırlanabilir: Video ekipmanı satın alırsınız ve pazarlama ekibi üyelerinizi video prodüksiyon ekibi olarak işe alır veya atarsınız. Daha az insan var, ama onlar sizin insanlarınız.

İkincisi ise dışarıdan hizmet almayı seçmektir: Sizin için video projelerini yönetmek için serbest çalışanları veya daha yaygın olarak bir video prodüksiyon ajansını işe alırsınız.

Video üretim süreci şunları içerir:

  • Video özeti yazmak
  • Görsel senaryo taslağı oluşturma ve senaryo yazma
  • Yer tarama
  • Ekipman edinme ve bakımını yapma (kameralar, ışıklar, mikrofonlar ve aksesuarlar)
  • Ön üretim kurulumu
  • Prodüksiyon (gerçek çekim)
  • Post prodüksiyon (düzenleme)
  • Animasyon, hareketli grafikler veya özel efektler

Hem şirket içi hem de dış kaynaklı üretimin kendine özgü avantajları vardır. Kendi video ekibinizi kurarak, şirket içinde yetenek kazanma, markanız hakkında derin bir bilgi birikiminden yararlanma ve satın aldığınız ekipmanı muhafaza etme ve yeniden kullanma fırsatına sahipsiniz. Uzun vadede, şirket içi tanıtım filmi başına neredeyse her zaman daha ucuzdur.

Ancak dış kaynak kullanımının da büyük faydaları vardır. Tarafsız, dış bakış açısına sahip, çok sayıda deneyime ve hazır bir ekibe sahip bir ortak edinirsiniz. Harici video ajansları, birçok video üreten daha büyük, genellikle daha kapsamlı bir ekibin avantajına sahiptir. Ne yaptıklarını biliyorlar ve bu, zaman çizelgelerini ve bütçeleri tahmin etmede genellikle daha iyi oldukları anlamına geliyor.

Ajanslar ayrıca çoğu zaman kurumsal video çekimi için, sahip olmanızın mantıklı olmadığı özel ekipman ve eksiksiz bir donanım ve yazılım paketi getirebilirler.

Dışarıdan uzmanları getirmek, belirli sayıda sosyal medya film çekimi yapmak istediğinizde ve herkes için yüksek kaliteli prodüksiyon istediğinizde gitmenin yoludur. Örneğin, iki yılda bir tanıtım filmi çekimi kampanyanız olduğunda ve bu videoların bir potansiyel müşterileri yönlendiren strateji dışarıdan bir ekip kiralamaktır. Ayrıca, dış kaynak kullanımı, sıkı bir zaman çizelgesindeyseniz ve ekibiniz zaten başka projelerle doluysa veya aynı anda çok sayıda videoya ihtiyacınız olduğunda harikadır.

Her kampanya veya kurumsal video çekimi için kendinize şunları sorun:

  • Ne kadar içerik oluşturmam gerekiyor?
  • Hangi kalite seviyesine ihtiyacımız var?
  • Hangi video formatlarına ihtiyacımız var?
  • Son tarihimiz nedir?

Yorum bırakın

Scroll to Top